top of page

Pergel Stratejisi


Şirketlerin geleceği pergelin ucunda... Pergelin sapı ise o kurumun liderlerinde...

Saplayıp çemberi çizmeye başlıyorsun; derken dünya değişiyor. Kararlılık, inat ve saplantı arasında ince çizgiler var. Gerektiğinde çıkaracaksın o pergelin ucunu götürüp başka yere saplayacaksın.

Strateji; bir yere ekip, yüz yıl boyunca aynı yere gölge vermesini bekleyeceğin bir çınar ağacı değil artık. Esnek, çevik, uygulanabilir ve uyumlanabilir olmalı günümüz stratejileri.

Yeni nesil girişimcilik ekosistemi global dilde buna "pivoting" diyor. Yani eski nesil yeşilçam filmlerinin o meşhur repliğindeki gibi "bir yemin ettim ki dönemem" zihniyetinin sonu firmalar için çoğu zaman kabus oluyor.

Pek çok kez ifade ettiğim gibi "mükemmel" strateji yoktur. Çok iyi uygulanan, hatalar oluştuğunda edinilen yeni bilgi ve deneyim ile güncellenen, uyumlanabilir ve uygulanabilir stratejiler vardır.

Mükemmeli beklemek, mükemmel olduğunu düşündüğünü güncellemeden korumak, bugünün dünyasında zannedildiği gibi mükemmeliyetçilik değil cehalet seviyesinde delilikle eş değerdir.

Dr. Serhat Tatlı Pergelin Saplanan Ucu Değilsin

Dünya değişirken, adına kararlı olmak deyip pergelin ucunu kaldırmadan "ben bu çemberi çizeceğim" diyenin korkarım çizeceği şey kocaman bir "0", yazıyla "sıfır"dır.

Kararlılık, inat ve saplantı arasındaki ince çizgiler hayati sonuçlar doğurabilir özetle.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page